Boeken: Mens en maatschappij

Baloena

Een prachtig prentenboek over diversiteit en vluchtelingen

Het verhaal Baloena is gebaseerd op levensechte ervaringen van een Afghaans vluchtelingengezin. Dit gezin met vijf kinderen woont sinds 2014 in België. Younes, Samir en Hosna raken hun lievelingsbal of baloena kwijt. Baloena komt uit Afghanistan en is mee naar België gereisd. In de grootstad waar ze wonen, trekken de kinderen op avontuur, op zoek naar baloena. Hun verbeelding brengt hen op plaatsen waar ze nooit zijn geweest. Het verhaal toont de veerkracht en het gevoel van gemis dat regelmatig opduikt. Die twee lagen doorkruisen elkaar in muzische teksten en verrassende beelden. Dit boek heeft als doel de leefwereld van vluchtelingenkinderen dichterbij te brengen, de blik van leeftijdsgenoten te openen en hen kansen te geven hun eigen verhaal te vertellen. Zowel ouders, leerkrachten als begeleiders kunnen aan de slag met...
Lees meer

Islamisme

In dit boek brengt Emilio Platti de radicale islam in kaart. Het moslimradicalisme staat immers in het middelpunt van de actualiteit. In feite gaat het om één van de groepen die zich beroepen op de islam, weliswaar met een duidelijke ideologische basis. Dit radicalisme is ontstaan in Arabië en Egypte, maar evenzeer op het Indische subcontinent.

Het doel is de moslimgemeenschap nieuw leven te geven door zich te verzetten tegen de westerse moderniteit. Om dat doel te bereiken, propageren de islamisten een eenvoudige identiteit en een welomschreven religieuze praktijk. Op die manier proberen zij de moslimgemeenschap een homogeen gelaat te geven – tegen elk pluralisme in. Extreme gewelddadigheid wordt daarbij niet geschuwd.

Alle groepen die zich...

Lees meer

Zalig zoet

Paasbrood, pinksterbollen en pepernoten: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Daarom vind je in Zalig Zoet behalve de kerststol, ook de Italiaanse panettone, een Poolse maanzaadcake en de Franse bûche de Noël. Behalve heerlijke en maakbare recepten, biedt dit bakboek achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek van de feestdagen en het gebak of brood. Verder vind je tal van verrassende recepten en interessante weetjes die bij heiligen horen.

Een origineel boek om uit te bakken, om in te lezen over tradities en heiligen, maar vooral een boek dat je het jaar door zal laten genieten van veel zalige zoetigheden.

Vanessa van Koppen schrijft onder meer voor Lekker Tafelen, Ad Rem...

Lees meer

Zalig zoet

Paasbrood, pinksterbollen en pepernoten: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Daarom vind je in Zalig Zoet behalve de kerststol, ook de Italiaanse panettone, een Poolse maanzaadcake en de Franse bûche de Noël.
Behalve heerlijke en maakbare recepten, biedt dit bakboek achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek van de feestdagen en het gebak of brood.
Verder vind je tal van verrassende recepten en interessante weetjes die bij heiligen horen.

Een origineel boek om uit te bakken, om in te lezen over tradities en heiligen, maar vooral een boek dat je het jaar door zal laten genieten van veel zalige zoetigheden.

Vanessa van Koppen schrijft onder meer voor Lekker Tafelen, Ad Rem en Sacré cuisine.

UITVERKOCHT