Boeken: Bidden

Sta op

Lectio divina, bezinning en gebed bij evangelieteksten van Marcus

Dit boek biedt gebedsbezinningen bij evangelieteksten uit Marcus. Velen worden gelezen in eucharistievieringen op de weekdagen. Ook teksten uit het passieverhaal komen aan bod. De gebedsbezinningen zijn ontstaan vanuit lectio divina zowel individueel als in groep. De gebruikte methode bestaat uit vijf stappen: statio, lectio, meditatio, oratio en contemplatio, actio. Alle gebedsbezinningen zijn opgebouwd volgens hetzelfde schema: • het Woord: de evangelietekst; • stilte bij het Woord: om het Woord te laten indringen; • een woord bij het Woord: bezinning; • het Woord in mijn leven: vragen die aanzetten tot actualisatie en gesprek; • bidden met het Woord: communicatie met de Vader, de Zoon, Heilige Geest. Deze gebedsbezinningen zijn zeer geschikt om een bijeenkomst of vergadering te starten of te eindigen, als morgen- of avondgebed, of bij andere gebedsmomenten. ...
Lees meer

Hij roept je

Lectio divina, bezinning en gebed bij evangelieteksten van Matteus

Dit boek biedt gebedsbezinningen bij evangelieteksten uit Matteus. Vele worden gelezen in eucharistievieringen op de weekdagen. Ook teksten uit het passieverhaal komen aan bod. De gebedsbezinningen zijn ontstaan vanuit lectio divina zowel individueel als in groep. De gebruikte methode bestaat uit vijf stappen: statio, lectio, meditatio, oratio en contemplatio, actio. Alle gebedsbezinningen zijn opgebouwd volgens hetzelfde schema:
  • het Woord: de evangelietekst;
  • stilte bij het Woord: om het Woord te laten indringen;
  • een woord bij het Woord: bezinning;
  • het Woord in mijn leven: vragen die aanzetten tot actualisatie en gesprek;
  • bidden met het Woord: communicatie met de Vader, de Zoon, Heilige
Deze gebedsbezinningen zijn zeer geschikt om een bijeenkomst of vergadering te starten of te...
Lees meer

Negrospirituals

Helende volksmuziek

Waar komen de negrospirituals vandaan? Wanneer zijn ze ontstaan? Werden ze gecomponeerd of zijn ze spontaan ‘gegroeid’ uit het volk? Worden ze vandaag nog gezongen? En wat is het verschil tussen een negrospiritual en een gospelsong? Op al die vragen vindt u het antwoord in dit boek. De auteur, Maurice Verniers, heeft zich jarenlang verdiept in de negrospiritual. Hij plaatst het genre in een historisch perspectief en gaat in op vorm en melodie, ritme en overlevering. Vijftig ‘echte’ negrospirituals en dertig liederen uit verwante genres worden uitvoerig besproken in dit boek. De inhoud van de songs komt ruim aan bod: de muziek van de zwarte slaven in Noord-Amerika was een spiegel van hun religiositeit. Songtitels en -teksten zitten vol verwijzingen naar...
Lees meer

Negrospirituals

Helende volksmuziek

Waar komen de negrospirituals vandaan? Wanneer zijn ze ontstaan? Werden ze gecomponeerd of zijn ze spontaan ‘gegroeid’ uit het volk? Worden ze vandaag nog gezongen? En wat is het verschil tussen een negrospiritual en een gospelsong?

Op al die vragen vindt u het antwoord in dit boek. De auteur, Maurice Verniers, heeft zich jarenlang verdiept in de negrospiritual. Hij plaatst het genre in een historisch perspectief en gaat in op vorm en melodie, ritme en overlevering.

Vijftig ‘echte’ negrospirituals en dertig liederen uit verwante genres worden uitvoerig besproken in dit boek. De inhoud van de songs komt ruim aan bod: de muziek van de zwarte slaven in Noord-Amerika was een spiegel van hun religiositeit. Songtitels en -teksten zitten vol verwijzingen naar de Bijbel.

 23,50In winkelmand